dinsdag 9 februari 2021

Geld lenen zonder gedoe

Geen zin in eindeloos documenten aanleveren en lang wachten? Geld lenen zonder gedoe bespaart je een hoop kopzorgen. Je regelt online een lening waarbij je overzicht houdt op het hele proces. Zonder dat je wekenlang in de wacht staat, want je hebt het geld op korte termijn nodig. Postkrediet helpt je hierbij. Wij leggen je uit hoe je zonder gedoe en op een verantwoorde manier een lening afsluit.

Waarom geld lenen soms nodig is

Veel mensen die een lening afsluiten doen dit voor verbouwing van de woning, aanschaf van een auto of iets anders. Het kan namelijk ook om meerdere kleine uitgaven gaan. Bij geld lenen is het belangrijk dat je afspraken maakt over de terugbetaling. Hiervoor sluit je een contract af, dit noem je ook wel een leenovereenkomst. Dit biedt jou een handleiding, de kredietverstrekker heeft wat meer zekerheid.

Geld lenen zonder gedoe regel je online

Vroeger moest je een fysieke afspraak bij een kredietverstrekker maken. Dit vroeg natuurlijk veel tijd, je moest er soms vrije uren voor opnemen. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig niet meer. Dankzij de online werkwijze is geld lenen zonder gedoe mogelijk. Je kijkt en vergelijkt op een moment dat het jou uitkomt. Ook al is dit in het weekend of midden in de nacht: aan jou de keuze.

Nog een voordeel van online een lening afsluiten is dat je meerdere aanbieders naast elkaar zet. Zo weet je zeker dat je voor de laagste rente of de meest gunstige voorwaarden gaat. Bovendien vraag je middels één druk op de knop meerdere offertes aan. Je hoeft dus niet rond te shoppen, dat scheelt ook weer tijd.

Eerst je leendoel bepalen

Misschien wel het belangrijkste in het gehele leenproces: je leendoel bepalen. Je moet immers weten hoeveel geld je nodig hebt. Dit komt niet op een euro meer of minder maar probeer wel een goede berekening te maken. Bijvoorbeeld wat de totale verbouwing gaat kosten of de optie open houden om over drie maanden nog iets aan te schaffen.

Wanneer je weet hoeveel je nodig hebt kun je kijken of dit ook realiseerbaar is. De hoogte van de lening hangt namelijk van verschillende factoren af, maar je inkomen speelt hier een grote rol in. Hoe meer je verdient hoe meer je kunt lenen, dat is de basis. Heb je elders al een lening lopen, dan kun je misschien minder lenen dan gewenst.

Je maandlasten berekenen

Wil je geld lenen zonder gedoe dan is het ook goed om eens kritisch naar de maandlasten te kijken. Een lening betaal je in maandelijkse termijnen terug. Het bestaat uit rente en aflossing. Maak zeker gebruik van onze berekeningsmodule, die is heel erg praktisch. Je vult het gewenste leenbedrag in en de leenvorm. Kijk eens rustig naar de looptijden van de lening en wat dit met de maandlasten doet.

Bij een lange looptijd worden de maandlasten lager. Ook als je een groot bedrag leent. Omdat je over een langere periode rente betaalt zal het totaal af te lossen bedrag wel hoger uitvallen. Aan de andere kant zorgt een kortere looptijd voor hogere maandlasten maar is deze lening op de eindstreep voordeliger.

Direct geld lenen zonder vragen, is dat mogelijk?

Eigenlijk wil je direct lenen zonder gedoe of vragen. Je zit niet te wachten op nieuwsgierige kredietaanbieders of het eindeloos aanleveren van documenten. Daarom proberen we het je zo makkelijk mogelijk te maken. Via je eigen online omgeving vraag je eenvoudig één of meerdere offertes aan. Hier staan de stappen beschreven die je moet doorlopen voor het afsluiten van een lening.

Vervolgens laten we je weten welke documenten we van je nodig hebben. Hier is niets spannends aan, bijvoorbeeld je identiteitsbewijs of je loonstrookjes. We vragen nooit naar persoonlijke zaken zoals je hobby’s, of je een ziekte hebt en wat je toekomstverwachtingen zijn. Dit zijn dingen die ons niets aangaan.

De laagste rente

Het is helemaal niet verkeerd om kritisch naar de kredietrente te kijken. Deze staat historisch laag, het is niet te zeggen of de rente in de toekomst stijgt op daalt. Wel kun je veel besparen door meerdere offertes aan te vragen. Zo vergelijk je verschillende leningen met bijbehorende rentes. Natuurlijk ga je voor de meest gunstige lening.

Je ziet, geld lenen zonder gedoe of vragen is zeker mogelijk. Vaak binnen enkele dagen geregeld, maar dit hangt er ook vanaf hoe snel je de gevraagde documenten aanlevert. Houd wel rekening met weekenden en feestdagen, hierdoor kan de aanvraag van een lening soms iets langer duren.



source https://www.postkrediet.nl/blog/online-geld-lenen/geld-lenen-zonder-gedoe/