zondag 13 december 2020

Hoe ga je om met financiële stress tijdens de vakantie


De feestdagen zijn vaak gevuld met twee verschillende dingen: de geurige geur van vers gebakken koekjes en groene kerstbomen, en financiële stress. Tel daarbij een wereldwijde pandemie, verlof en hoge werkloosheid bij op, en de feestdagen van dit jaar kunnen nog uitdagender worden. Vraag ​je je wel eens af hoe je kunt omgaan met financiële stress terwijl je tijd doorbrengt met je dierbaren? Hier zijn onze beste tips.

Financiële stress is een probleem voor de gezondheidszorg. Het blijkt dat financiële stress een zeer reële impact kan hebben op uw gezondheid. Een recent Fox Business-artikel over financiële stress tijdens de vakantie citeerde een onderzoek van de Northwestern University dat een verband aantrof tussen hoge schulden en hoge bloeddruk bij jonge volwassenen.


In datzelfde artikel werd opgemerkt dat een andere BIG 10-school, Rutgers University, ontdekte dat mensen met aanzienlijke ongedekte schulden, zoals creditcardschulden en medische rekeningen, meer kans hebben op depressies. Het is duidelijk dat leren omgaan met financiële stress net zo belangrijk is voor ons welzijn als voor onze portemonnee.


Hoe om te gaan met financiële stress.


Wees proactief, niet reactief

Een van de beste manieren om met financiële stress om te gaan, is door proactief te zijn door een budget vast te stellen. Door je volledige financiële plaatje op een rijtje te zetten, krijg je een veel beter idee van waar je geld kunt uitgeven of kunt beheersen. Onze vuistregel bij het maken van een budget: maak het niet te ingewikkeld. Begin met geld dat bovenaan binnenkomt en maak eronder een lijst van je verwachte uitgaven, zoals huur, autobetalingen, creditcardrekeningen, kapsels of pizzabezorging op vrijdagavond. Het is een kracht om het getal onderaan te zien, zelfs als het negatief is. Vervolgens kun je proactief zijn in het verminderen van je financiële stress naarmate de vakantie nadert.


Consolideer oude schulden

Met een lening van Postkrediet kun je je oude creditcardrekeningen - en de spijt van eerdere impulsaankopen - bundelen tot één enkele lening. Door je schuld te consolideren, kun je genieten van een lagere rente, een eenvoudiger financieel leven en minder financiële stress. En dat zal deze feestdagen nog mooier maken.


Wees slim met verkopen

Probeer deze feestdagen bij elke beurt geld te besparen, terwijl je toch je ‘leuke’ lijst afvinkt. Gebruik cashback-apps (zoals Rakuten) wanneer je online winkelt. Als je van plan bent om persoonlijk te winkelen, Google "[voeg hier winkelnaam in] kortingsbonnen" in voordat je naar de kassa gaat. Omdat COVID-19 van invloed kan zijn op je plannen om familie te zien en geschenken uit te wisselen, kun je overwegen te wachten met winkelen tot na de vakantie. Je kunt nog betere deals scoren voor speelgoed, kleding, elektronica en andere geweldige kerstcadeaus.


Zet geld opzij voor de volgende feestdagen

Het is nooit te vroeg om aan de toekomst te denken, en dat geldt ook voor het shoppen tijdens de feestdagen. Zelfs als het maar $ 5 per week is, begin dan met het opbergen van kleine bedragen voor volgend seizoen. Tegen het einde van volgend jaar heb je een gezond bedrag voor de feestdagen voor cadeautjes, een rol schattig inpakpapier of een kerstdecor voor je huis. En je zult nog minder schuldenlast hebben!


Het is niet te zeggen hoe de feestdagen er in de toekomst uit zullen zien, terwijl we jongleren met de behoefte aan veiligheid en quality time met het gezin. Er is misschien meer angst in het verschiet, maar als je vandaag de weg naar financieel welzijn begint, en het volgend jaar komt eraan, dan kun je je meer concentreren op het niet te lang koken van de kalkoen en minder op financiële stress.